ADHD-medicatie 2020: wat moet je weten?

Vanuit de basisverzekering wordt vaak alleen het goedkoopste middel vergoed. Ritalin is de meest bekende. Andere ADHD-medicatie zijn bijvoorbeeld: Bupropion, Concerta, Equasym, Medikinet en Strattera. Deze medicatie is vaak duurder. De kosten voor deze medicijnen krijg je vaak vergoed tot de hoogte van de kosten van Ritalin. De basisverzekering vergoedt Ritalin wel volledig. Bij langwerkende middelen, zoals Concerta of Strattera krijg je een gedeelte vergoed en betaal je nog een eigen bijdrage.

Gebruik je ADHD-medicatie en ben je benieuwd welke vergoeding je hier in 2020 voor krijgt? Lees hier dan meer over de kosten en vergoedingen.

Voor ADHD-medicatie is in 2020 een eigen bijdrage van toepassing van 250 euro. Daarnaast krijg je van je zorgverzekering pas de kosten vergoed vanaf je eigen risico. In Nederland is er een verplicht eigen risico van 385 euro per jaar. Afhankelijk van de hoogte van je eigen risico, betaal je dus ruim 600 euro per jaar aan medicijnen.

Voor de eigen bijdrage van ADHD-medicatie kun je je verzekeren. Dit hoeft niet altijd voordeliger te zijn. Soms is de premie die je extra betaalt om je aanvullend te verzekeren, hoger dan de kosten die je anders kwijt was voor je eigen bijdrage. Daarnaast is het goed om te kijken welke medicijnen vergoed worden door jouw zorgverzekering. Dit kan namelijk verschillen per zorgverzekeraar. Ook verschilt de maximale vergoeding voor medicijnen per zorgverzekeraar. Wil je weten of jouw medicijn wordt vergoed? Bekijk ons overzicht.

Click here to view original web page at weblog.independer.nl

ADHD-medicatie 2020: wat moet je weten?

Related posts

Leave a Comment